1,5 dag in Adasibe

16 september 2025

Het was weer een lange rit naar Andasibe , maar dat was zeker geen straf!

Bij veel huizen staan grote zakken met houtskool.

IMG_8110

Op straat kan je alles kopen, op dit karretje staan soepsoorten, erg populair in madagascar.

IMG_8113

De markt waar Ralph bananen kocht

IMG_8117

IMG_8116

Omdat er weinig geld is voor vervoersmiddelen tillen ze vrouwen veel zware dingen op hun hoofd en lopen zo kilometers ver. De mannen dragen zware dingen op de schouder.

IMG_8107

De taxi voor verre reizen voor de inwoners.  Busjes zitten helemaal vol en bovenop de bus  zit alle bagage.

IMG_8115

Als  je iets rijker bent kan je een karretje kopen, maar heuvel op is het ook heftig

IMG_8124

Hier zoeken ze goud, dag in dag uit proberen ze iets te vinden, soms een paar korreltjes genoeg voor een paar dagen eten, vaak ook niet.

IMG_8127

Na aankomst kregen wij een nachtwandeling.

Graag wilden we de muislemuur zien en de grote kameleon. gelukt! Muis was te snel voor de foto, maar sleepy kameleon daarentegen…

IMG_8166

De volgende dag hebben wij een lange stevige wandeling gemaakt door het regenwoud. geweldig om alle geluiden te horen.

Wij vonden een hele groep diadeemsifaka’s  die druk aan het eten waren (blaadjes)

IMG_8215

En de kleinste daglemuur, de bamboe-

IMG_8351

De common brown lemuur

IMG_8327

Black and white maki

IMG_8305

IMG_8310

En nog veel meer, zoals de indri indri en deze kikker, waarvan wij de naam niet meer weten.

IMG_8262

kortom weer een topdag.

In de avond bestond de daghap uit The Royal Dish, HET luxe gerecht van het land: een soepje met spinazie en kip en Zebu (rund) en rijst. Helaas dateert dat nog uit de tijd dat ze hier geen kruiden en specerijen hadden denk ik. Wij noemen het The Royal Shit.

Morgen staat 10 uur reizen op het programma, dus na PSV meteen naar bed 😉

1. Monique van der Vlugt: