topdag hanging bridges en Safari Float on Rio Penas Blancas

1 februari 2026 - San Carlos, Costa Rica

Vandaag was een dag om nooit te vergeten. Het begon matig met veel regen, waardoor weinig dieren zich laten zien. Moeder natuur wekte ons om kwart voor zes met een concertje van brulapen, wat een heerlijk geluid. Snel naar de luiaard in de trompetbomen bij de parking van het hotel. Helaas sliep hij nog.

Op naar de hanging bridges, een natuurpark met een mooie trail aan elkaar geknoopt middels 22 bruggen. Vooral de bruggen leiden je langs en over de boomtoppen van regenwoud waardoor je prachtig zicht kunt krijgen op het wildlife. KUNT, want in ons geval waren de meeste dieren aan het schuilen voor de regen

IMG_4732

IMG_4759

Wel een groep neusberen gezien, waaronder deze baby.

IMG_4760

Dit is de moeder

IMG_4769

De bruggen waren hoog in de bomen, met een fantastisch uitzicht.

DSCN0323

De roodbruine motmot, moeilijk om te vinden vanwege de schutkleur. Ook mooi gevonden was een kleine giftige adder. Zijn gif is, bij niet tijdige hulp, binnen 2 uur dodelijk. We zijn maar niet dichterbij gekropen voor een foto…,

DSCN0351

Bij terugkomst meteen naar ‘onze’ luiaard. De regen was gestopt en daar was de beloning: een actief geworden luiaard. Hij zat lekker te eten van de bladeren van de trompetboom en klom speciaal voor ons zelfs nog in een naastgelegen boom, een flinke reis voor een luiaard. Alle toeristen klagen dat ze alleen maar hoog in de boom een slapende luiaards zien…

DSCN0364

Na een uitgebreide lunch van 2 soorten crackers was het alweer tijd om erop uit te gaan: met een rubberboot boot af en toe peddelend stroomafwaarts op de rivier Las Penas Blancas af. Dat was echt genieten, zoveel gezien.

IMG_4889

IMG_4878

De briluil, zelden te zien, maar onze gids had haviksogen.

Zo ook springende brulapen met  een aantal jongen. Wie van de jongen de sprong over het water verkeerd inschat is meteen gezien; survival of the fittest. De krokodillen zullen er geen traan om laten

IMG_4876

Ook de white faced monkey, bijgenaamd maffiamonkeys, omdat ze meester zijn in het met geweld jatten van spullen

IMG_4895

Door deze springende apen schrok een ander beestje zich rot: een hagedissoort met de bijnaam Jesus Christ lizard; het beest heeft speciale pootjes waarmee het tot 8 meter over water kan rennen. Prachtig om te zien

IMG_4925

Daarna volgden nog diverse toekans, papegaaien gieren en een visarend. De tocht liep tegen het einde en schildpadden en boomvleermuizen maakten de bingokaart bijna vol. Nu nog een krokodil zeiden we tegen elkaar, dat zou toch wat zijn…

IMG_4899

IMG_4903

BINGO!

Ook zonder de dieren was de boottocht eigenlijk al geweldig: mooie omgeving, beetje peddelen  en even geen regen 🥰

Morgen een reisdag naar onze laatste bestemming: het Manuel Antonio national parc.

1. Monique van der Vlugt:
    1 februari 2026
    Echt fantastische reis! En echt zo leuk om via jullie verhalen mee te genieten! Op naar het laatste park ❤️
  2. JM:
    2 februari 2026
    Mooi hoor de bingo kaart vol gelukkig dacht de Krokodil daar niet aan..... veel plezier morgen making memories.