Sainte Marie dag van aankomst

10 september 2025 - Île Sainte-Marie, Madagaskar

vandaag aangekomen op Sainte Marie met een binnenlandse vlucht.

Op het eiland rijden nauwelijks auto’s, we werden dus opgehaald met een tuk-tuk. Best lastig om daar alle bagage in te krijgen

IMG_7487

heel knus voorovergebogen in de tuktuk 😂

60618ac5-6c53-4a9c-9375-6109235c4587

is ons hotel Libertalia werden wij compleet verrast, wat een paradijsje. ons uitzicht is geweldig

da95be75-6420-4ce2-80ed-37e4f97536a0

ons huisje

IMG_7508

Er is een heilige rots aan het eind van de pier. daar mag je niet met varkensvlees komen en moet je met blote voeten betreden. Het is heilig verklaard, omdat de inwoners vanaf deze rots de bultrugwalvissen konden zien, iets wat nu een bron van inkomsten is vanwege het toerisme.

IMG_7526

IMG_7530

IMG_7523

onze welkomstcocktail was ook heerlijk, mooi plekje aan zee waar wij zo zebu gaan eten.

ons eerste beestje gespot. Wij hebben ook een huisgekko, hopelijk gaat die veel  muggen eten.

IMG_7518

IMG_7536

Wij genieten volop en kijken morgen uit naar bultrugwalvissen. hopelijk zien wij er een 🥰

update: krijgen zojuist te horen dat de walvismigratie dit seizoen onverwacht vroeg voltooid is. Niet geschoten is altijd mis, dus eigenwijs gaan we toch proberen een expeditie te regelen..na 4 vluchten geven we niet zomaar op 😀

1. Petra:
    10 september 2025
    Geweldig! Goed begin
  2. Hans van der Vlugt:
    10 september 2025
    Dat beestje wat ik daar in het zand zie woelen, is geen gekko (= soort hagedis), maar wat is het wel ? Overigens mooi huisje met prachtig uitzicht over de zee. Jammer dat de walvissen al weg zijn.
  3. Hans van der Vlugt:
    11 september 2025
  4. Jolanda:
    12 september 2025
    dat is gewoon een krab. wij hebben toch nog walvissen gezien, wel ver weg. bereik is slecht, dus het lukt niet altijd om een verhaal te schrijven