Sainte Marie dag van aankomst
10 september 2025 - Île Sainte-Marie, Madagaskar
vandaag aangekomen op Sainte Marie met een binnenlandse vlucht.
Op het eiland rijden nauwelijks auto’s, we werden dus opgehaald met een tuk-tuk. Best lastig om daar alle bagage in te krijgen
heel knus voorovergebogen in de tuktuk 😂
is ons hotel Libertalia werden wij compleet verrast, wat een paradijsje. ons uitzicht is geweldig
ons huisje
Er is een heilige rots aan het eind van de pier. daar mag je niet met varkensvlees komen en moet je met blote voeten betreden. Het is heilig verklaard, omdat de inwoners vanaf deze rots de bultrugwalvissen konden zien, iets wat nu een bron van inkomsten is vanwege het toerisme.
onze welkomstcocktail was ook heerlijk, mooi plekje aan zee waar wij zo zebu gaan eten.
ons eerste beestje gespot. Wij hebben ook een huisgekko, hopelijk gaat die veel muggen eten.
Wij genieten volop en kijken morgen uit naar bultrugwalvissen. hopelijk zien wij er een 🥰
update: krijgen zojuist te horen dat de walvismigratie dit seizoen onverwacht vroeg voltooid is. Niet geschoten is altijd mis, dus eigenwijs gaan we toch proberen een expeditie te regelen..na 4 vluchten geven we niet zomaar op 😀
Petra:10 september 2025Geweldig! Goed begin
Hans van der Vlugt:10 september 2025Dat beestje wat ik daar in het zand zie woelen, is geen gekko (= soort hagedis), maar wat is het wel ? Overigens mooi huisje met prachtig uitzicht over de zee. Jammer dat de walvissen al weg zijn.
Hans van der Vlugt:11 september 2025Dat beestje wat ik daar in het zand zie woelen, is geen gekko (= soort hagedis), maar wat is het wel ? Overigens mooi huisje met prachtig uitzicht over de zee. Jammer dat de walvissen al weg zijn.
Jolanda:12 september 2025dat is gewoon een krab. wij hebben toch nog walvissen gezien, wel ver weg. bereik is slecht, dus het lukt niet altijd om een verhaal te schrijven