safari en drone show
6 december 2025 - Bangkok, Thailand
Al vroeg werd ik opgehaald voor een safari in Khoa Yai, ongeveer 4 uur rijden. De gids vertelde ons (groep van 5) dat het druk gaat worden omdat het een van de twee officiële feestdagen is. En dat klopte, het was file rijden in het park, helaas weinig gezien
Wij kwamen 2 gibbons tegen.
Een gibbon is een kleine, acrobatische mensaap die in de bomen van Zuidoost-Azië leeft en bekend staat om zijn extreem langearmen waarmee hij behendig door het bladerdak slingert, zonder staart en met een luidkeelse zang om territorium af te bakenen. Het is een van de meest bedreigde diersoorten. Deze had ik nog nooit eerder gezien, dus een geweldige vondst.
Verder kwamen wij nog apen tegen zoals deze krabetende makaak.
Wat een schatje. Ook de bekende makaak tegengekomen, die al snel een chipszak gepakt had.
De tarantula gespot, helaas geen foto van kunnen maken. Wel van het nest.
Tijdens de lunch mijn favoriete gerecht gegeten en extra pittig gevraagd. Dat heb ik geweten, kreeg wel veel respect van inwoners, maar deze was echt heet, lastig om geen kick te geven. Ook nog een dure lunch, 1,30.
Helaas dus door de drukte geen olifant of beest gezien. Olifant net gemist, de politie was nog op de weg om overstekende olifanten te begeleiden.
Ook deze gids was top. Ik wilde zo graag de drone show zien en kon dat niet halen vanwege druk verkeer. De gids bood aan om mij de motor te brengen. Super lief en daar gingen wij, ik zonder helm, hij reed door rood, ik moest vaak mijn benen intrekken omdat wij anders niet tussen de auto’s door konden, gelukkig is er geen foto van mij. gezicht gemaakt. Het resultaat was top, ik was op tijd. Wat een geweldige mensen, allemaal super behulpzaam. Een ander voorbeeld: vrijwel niemand kan koken in Bangkok, ze hebben alleen slaapkamers, wc en douche. Er zijn helaas ook redelijk wat zwervers. Maar die krijgen genoeg te eten, als ze naar een eettentje gaan, krijgen ze gratis eten. Dat noem ik nog eens behulpzaam.
De droneshow en vuurwerkshow maakte de tegenvallende safari voor 1000% goed. Indrukwekkende show met 1000 drones, om nooit meer te vergeten.
Iedereen schrok toen het vuurwerk begon met keiharde knallen. Ook daar heb ik een mooie video van, maar ik zit hier nog 2 dagen…
De video van het vuurwerk krijg ik niet gedownload (slechte wifi en geen eigen netwerk hier).
Ik mocht kijken naar de buizen waar het vuurwerk uitkwam, jeetje wat een installatie
.Na afloop naar huis gelopen. Het verkeer stond helemaal vast. Onderweg kwam ik een van de tempels van de koning tegen, die nu ook verlicht was.
Geweldig, ook het schitteren van het bladgoud was goed zichtbaar.
Onderweg nog saté gekocht, 2 stuks voor 0,26, heerlijk gekruid.
Na 16.000 stappen op mijn teller is het tijd voor een heerlijke voetmassage, die was echt goed.
Maat een heerlijke dag weer, ik heb genoten van Bangkok en vind het jammer dat ik naar de volgende bestemming moet.
In deze gezellig straat zit mijn hotel 🥰
Monique van der Vlugt:7 december 2025Een goed gevulde dag, super! Wat een reis!