dag van aankomst

3 december 2025 - Bangkok, Thailand

Nooit verwacht dat Bangkok zo mooi zou zijn.  Ook niet dat je krokodil en schorpioen kan eten. Een delicatesse, Ralph en ik hebben heeel lang geleden krokodil gegeten in Zuid Afrika en hij kon meteen door naar de tandarts. Ik sla over 🤔

IMG_0682

IMG_0536

Het hotel is super, allemaal clubs en restaurants in de straat. Maar ook een zonnig zwembad met een heerlijke mojito.

IMG_0529

IMG_0530

In de avond met een tuktuk langs bekende gebouwen gereden. Die ga ik morgen ook zien, maar verlicht is ongetwijfeld veel mooier.

Ik zal er een paar uitlichten, heb 12 mooie gebouwen gezien.

IMG_0600

Het gebouw heet Wat Benchamabophit, bekend als de Marmeren Tempel. Schitterend, ik moest meteen aan de Taj Mahal denken. De bouw van de tempel begon in 1899 in opdracht van koning Chulalongkorn (Rama V) en werd ontworpen door zijn halfbroer, prins Naris. Het is een koninklijk klooster. De naam betekent dan ook tempel van de vijfde koning.

IMG_0610

Dit is de Wat Saket tempel, ook bekend als de Gouden Berg. / Begraafplaats ("Vulture Hill"): Voordat het een tempel werd, stond het terrein bekend als een plaats waar duizenden pestslachtoffers werden achtergelaten om te verbranden. De enorme hoeveelheid lichamen trok veel aasgieren aan, vandaar de bijnaam "Vulture Hill".
Koning Rama heeft er een  boedistische tempel, van gemaakt

IMG_0621

IMG_0620

Wat Phra Kaew, ook bekend als de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het is de belangrijkste en meest heilige boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich op het terrein van het Koninklijk Paleis in Bangkok. Zoals je op de foto kan zien, glinstert het dak helemaal.

IMG_0623

Wat Ratchanatdaram Worawihan, ook bekend als het 'Metalen Paleis'. Het is een opvallende boeddhistische tempel. Het heeft 37 metalen spitsen, die elk de 37 deugden symboliseren die tot verlichting leiden in het boeddhisme.

Ik ben ook over de verlichte Rama VIII-brug gaan lopen. Het is de eerste en enige asymmetrische tuibrug in Thailand. De brug is vernoemd naar koning Ananda Mahidol (Rama VIII). deze brug was erg mooi verlicht vanwege een festival.

IMG_0561IMG_0552

Onder de brug waren ze aan het sporten. Ik heb ook nog 2 minuten meegedaan, maar met 30 graden en een lange broek aan heb ik het snel opgegeven.

Een geweldige eerste dag, dat smaakt naar meer 🥰

1. Anton:
    3 december 2025
    Geweldig Jolanda, gedeeltelijk een feest van herkenning voor mij.
    Ik ga jou volgen 😘
  2. Rob:
    Mooie belevenis 👍
  3. Monique van der Vlugt:
    3 december 2025
    Ziet er prachtig uit! Morgen de tuktuk inruilen voor de fiets volgens mij, ook weer benieuwd hoe dat bevalt. Geniet van deze mooie reis en het heerlijke weer ☀️
  4. JH:
    3 december 2025
    Kap khun ka Jolanda! Mooi reisverslag, memory lane, al moet ik bekennen dat je in 1 dag al meer verschillende tempels hebt gezien dan ik daar in een jaar😂 Heel veel plezier en respect voor je nauwkeurige verslaggeving! Zie uit naar je volgende stukje met prachtige fotos!
  5. Marjan de Boer:
    3 december 2025
    Leuk om je belevenissen te lezen Jolanda!
  6. Rene:
    3 december 2025
    Leuk reisverslag. Geniet van de mooie dingen daar en natuurlijk van de mojito’s.
    Na twee minuten al opgegeven bij 20 graden, ik had wel meer van je verwacht. Of was dat 20 graden fahrenheit😛
  7. Jolanda:
    typefoutje, snel aangepast, het was 30 graden
  8. Petra:
    4 december 2025
    Prachtig, mooie fotos en verhalen.
  9. Hans van der Vlugt:
    4 december 2025
    Heerlijk het nu allemaal te kunnen volgen. Afgezien dat jij het niet eet, maar wat kost een stukje vlees van een krokodil; met wat voor vleesprijs hier in WestEuropa kun je dat vergelijken ?
  10. Jolanda:
    Dat weet ik niet, wel een kilo kip, dat kost hier 4,-
  11. Wilma:
    Leuk verhaal weer.
  12. Jolanda:
    5 december 2025
    Nu is het verhaal eindelijk af. Vandaag 5-12. minder uitgebreid verlag (safari)
  13. Hans van der Vlugt:
    5 december 2025
  14. Marieke:
    6 december 2025
    Wat gaaf Jolanda!! Geniet ervan en super stoer sar je dit lekker in je eentje doet.