Bali

15 juni 2024 - Bali, Indonesië

De openingsparade van the art festival

vandaag waren wij keurig op tijd voor de parade. Deze begin pas 1,5 uur later, vermoedelijk omdat de president erg laat was. Bij aankomst werd er hard voor hem geklapt. het was een fantastische optocht, met veel mooie kleuren en muziek.

IMG_8769

Deze enthousiaste groep wilde erg graag met mij op de foto.

IMG_8763

IMG_8723

gelukkig was ze hier bijna uitverkocht. Deze vrouw heeft 2 uur lang rondgelopen met veel flesjes / gewicht op haar hoofd

IMG_8744

IMG_8748

wij hebben ervan genoten. Op de terugweg kwamen wij langs het Bajra sandhi monument.

Het monument werd gebouwd en opgedragen aan mensen die worstelen op het eiland Bali

Het Bajra Sandhi-monument is naast helden op het eiland Bali ook een symbool van het behoud van de zielen van Balinese krijgers van generatie op generatie en ook een symbool van geest om de integriteit van de Unitaire Republiek Indonesië te verdedigen. Het monument dat een betekenis heeft als de dag van de Indonesische onafhankelijkheid op 17 augustus 1945, heeft een ontwerp van 17 toegangspoorten, 8 hoofdzuilen en is 45 meter hoog.

De naam van Bajra Sandi komt van Bajra en Sandhi. Bajra betekent Genta of grote bel en Sandhi betekent heilig. Als we de vorm van het gebouw zien, lijkt het monument op Genta, dat wordt gebruikt door priesters van de hindoe, wanneer ze mantra zeggen in een gebedsritueel.

db014933-28fb-48da-9301-412011fbf616

IMG_8761

Ons hotel is ook fantastisch. Onze kamer ligt aan het zwembad, heerlijk

IMG_8678

IMG_8699

Ik heb maar een kleine gespot, Kito heeft waarschijnlijk een hagedis gezien die 6 keer zo groot is.

IMG_8686

Er is een speciale ruimte voor de voetbalwedstrijden, zelf met een (voor ons) gratis snacks / drankjes. Goed geregeld allemaal

IMG_8788

Vandaag veel te veel gegeten doordat wij dachten dat wij als voorgerecht saté bestelden, daarnaast ook een hoofdgerecht besteld. Wat bleek: 6 saté stokken per persoon en dan nog een hoofdgerecht. Heerlijk gegeten, dat wel

IMG_8786

ook de cocktails smaakten goed!!!

1. Petra:
    15 juni 2024
    Mooie foto's. Genieten, heel veel plezier !