van kirindy naar de tsingy
22 september 2025 - Reserva natural de Tsingy de Bemaraha, Madagaskar
Iedere dag is een feestje, ook het reizen. wat een hobbelwegen, ze noemen het “free madagascar massage”.
Vandaag gaan wij de rivier over, de Tsirinihina. Op een soort vlot werden wij vervoerd.
De motor was kapot, dus moesten ze met stokken de auto’s naar de overkant brengen.
De taxi’s voor de locals onderweg zitten volgepropt, de deur gaat vaak niet meer dicht en bovenop ligt veel bagage.
En ineens heeft een auto voor ons pech. Ralph hielp mee met duwen en een blanke lange man bleef in de auto, bizar.
Gelukkig kon onze chauffeur helpen en waren ze na 45 minuten weer aan het rijden. Het was tot nu toe de meest “bumpy’ weg en dat merkte je aan de kapotte auto’s.
De mensen in het dorp waren zo aardig dat Ralph tijdens de reparatie snoepjes uitdeelde. Eerst waren er maar 4 kinderen en binnen 10 seconden….
Na deze dag hebben wij wel een klein biertje verdiend.
De volgende dag mochten wij de Tsingy beklimmen. Het was 39 graden, dus een flinke uitdaging. Maar de beloning was geweldig. om te beginnen zagen wij de bekende giant jumping rat, die hadden wij nog niet gezien.
Tsingy dankt zijn naam aan de scherpe en puntige kalkstenen formaties
scherp en puntig zijn de kalkstenen formaties lkalksteen dat onder invloed van erosie (regenwater, grondwater) over miljoenen jaren uitgesleten is, waardoor er spleten, scherpe toppen, kloven en puntige rotsformaties ontstaan.
De kalksteen die de basis vormt werd ongeveer 200 miljoen jaar geleden afgezet, onder zee, vooral uit fossielen en schelp
Adembenemend, zo mooi was het. wij hebben weer genoten Uiteraard hebben wij genoten van het uitzicht van deze hangbrug :
JM:22 september 2025En zijn jullie ook nog als 2 giant jumping rats de hangbrug overgestoken..................
Jolanda:22 september 2025Uiteraard, ik heb een foto van Ralph op de hangbrug toegevoegd.
JH:22 september 2025En die vele kindjes zo om Ralph heen; beetje Burundi taferelen! Wat maken jullie wat moois mee, ook prachtig foto verslag!😊
JM:22 september 2025met losse handjes dapper hoor............
Monique van der Vlugt:22 september 2025En gelukkig ging de brug niet kapot 😅